Bezoek het Annahuis

Drie keer per week (op maandag, dinsdag en woensdag) wordt een warme maaltijd bereid. Bezoekers betalen €2,50, mensen zonder inkomen eten gratis mee.

Elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur, met deskundige begeleiding van kunstenaars.

De inloop van het Annahuis is een huiselijke en veilige ontmoetingsplek voor eenieder die behoefte heeft aan warmte en gezelligheid. De gastheren en -vrouwen verwelkomen bezoekers aan de deur, verzorgen de koffie en de thee en bieden een luisterend oor en persoonlijke aandacht.

Nannie vertelt over de inloop

Nannie komt al 25 jaar naar de inloop. Ze vertelt daar graag over. Samen met Nettie, met wie ze bij het Annahuis een goede band heeft. Beide vrouwen wonen in de buurt. Persoonlijk contact, daar gaat het om op de inloop! Nannie zegt: “Ik kom vanaf het begin. Het was voor mij goed om onder de mensen te komen. Want ik durfde in die tijd niets. En al helemaal niet alleen.” Al gauw werd het Annahuis haar tweede thuis. Nannie: “Je moet hier niets, je mag jezelf zijn. Bij de gastvrouw vind je een luisterend oor. Ook onderling delen wij veel. Lief én leed. Maar ook spullen. Soms heb je thuis iets over. Dat zet je hier dan in de weggeefkast. Als je iemand blij kan maken, slaap je toch fijner?”

Het Annahuis biedt veel. Beide vrouwen maken of maakten van alles gebruik. De inloop, de Ateliermiddagen of de gezamenlijke maaltijden. Nannie zegt: “Leuke bezigheden! Zo leer je elkaar kennen en waarderen. Voor mij betekenen die contacten veel. Ik word hier gezien en ben daardoor zekerder geworden.”

Beroepskrachten en een vrijwillig medewerkster verblijfsrecht zijn beschikbaar om bezoekers individueel te begeleiden en te ondersteunen. Bij een ingewikkelde vraag volgen we mensen intensief en steunen hen in hun gang langs loketten en instanties. Het Annahuis vormt zo een vangnet voor mensen die anders uit beeld zouden verdwijnen. We werken nauw samen met andere hulpverlenende instanties in Breda.

Vragen rondom verblijfsrecht

Het Annahuis biedt juridische en maatschappelijke begeleiding aan mensen met en zonder verblijfsvergunning. Mensen met een verblijfsvergunning kunnen terecht  voor het verkrijgen van een andere vergunning of een verlenging, bij problemen naar aanleiding van de intrekking van een vergunning, naturalisatie en meer. Mensen zonder een verblijfsvergunning kunnen ondersteuning krijgen bij het aanvragen van een vergunning of het regelen van medische zorg, onderwijs en juridische bijstand van een advocaat. Het Annahuis denkt langdurig mee, op alle nodige terreinen en ook in complexe zaken, en biedt persoonlijke aandacht en ondersteuning. 

Straattour

Onze straatgidsen, allemaal zelf (ex)dak- of thuisloos, laten tijdens een tour Breda zien vanuit het perspectief van de dakloze mensen. Zij delen hun persoonlijke verhaal met de ander en gaan intensief met hen in gesprek terwijl zij langs plekken lopen die voor hen van belang waren in hun periode van dakloosheid. Het Annahuis wil door middel van straattours de beeldvorming rond dak- en thuislozen positief beïnvloeden en vooroordelen bestrijden.
Momenteel zijn er weinig beschikbare straatgidsen. Informeer via n.vanberkel@annahuis.nl naar de mogelijkheden.

Zelf Regie Groepen

Wil je nieuwe vrienden maken, jezelf ontwikkelen en mogelijk ook een centje bijverdienen?
Doe mee aan een Zelf Regie Groep! Hiermee kom je wekelijks samen om te leren, sparen en ondernemen. Alles kan, de groep bepaalt!

Activiteiten voor vrouwen in Tuinzigt

Kom naar de Nieuwe Meidoorn en ontmoet andere vrouwen uit andere culturen. Samen doen we aan handwerken, Nederlands leren, bewegen, naaien en kleding maken of repareren. We spreken met elkaar over gezondheid, voeding, geldzaken en opvoeding. Nu Werk aan de wijk is gestopt, proberen we als groep samen de dingen te organiseren. Alle vrouwen, ook die uit Haagpoort, Heuvel en Westeinde, zijn welkom!
Naaien, handwerken, bewegen, praten:
Maandag en Vrijdag 9:00u – 11:30u
Taalles:
Dinsdag en Donderdag 9:00u – 11:30u.
Wijkcentrum de Nieuwe Meidoorn, Meidoornstraat 115.

Tai Chi 

Elke dinsdagmorgen bij mooi weer van 10.00 tot 10.45 uur in de tuin. Informeer of er plek is. 

Ons adres:

Haagweg 3
4814 GA Breda

ANBI wit@2x

Openingstijden:

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag:
telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 16:00 uur.
Wil je langskomen, kom dan naar één van de
activiteiten of maak een afspraak.

Vrijdag en zaterdag: stichting de Herberg

Bekijk ons privacybeleid

Je bereikt ons via:

Telefoon: (076) 5217964
E-mail: info@annahuis.nl

IBAN: NL79 INGB 0007 4088 16

Design: Colibri Creation / Realisatie: Your IT-Solutions / Project: iV3 innovatie