Bezoek het Annahuis

Drie keer per week (op maandag, dinsdag en woensdag) wordt een warme maaltijd bereid. Op maandag en woensdag eten we samen om 12u, aansluitend op de inloopochtend. Op dinsdagavond kookt en eet een groep wijkbewoners samen. Op maandag en woensdag hoef je je niet aan te melden, op dinsdag wel. De maaltijd kost €3 maar mensen zonder inkomen eten gratis mee.

Elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur, met deskundige begeleiding van kunstenaars.

De inloop van het Annahuis is een huiselijke en veilige ontmoetingsplek voor eenieder die behoefte heeft aan warmte en gezelligheid. De gastheren en -vrouwen verwelkomen bezoekers aan de deur, verzorgen de koffie en de thee en bieden een luisterend oor en persoonlijke aandacht.

Nannie vertelt over de inloop

Nannie komt al 25 jaar naar de inloop. Ze vertelt daar graag over. Samen met Nettie, met wie ze bij het Annahuis een goede band heeft. Beide vrouwen wonen in de buurt. Persoonlijk contact, daar gaat het om op de inloop! Nannie zegt: “Ik kom vanaf het begin. Het was voor mij goed om onder de mensen te komen. Want ik durfde in die tijd niets. En al helemaal niet alleen.” Al gauw werd het Annahuis haar tweede thuis. Nannie: “Je moet hier niets, je mag jezelf zijn. Bij de gastvrouw vind je een luisterend oor. Ook onderling delen wij veel. Lief én leed. Maar ook spullen. Soms heb je thuis iets over. Dat zet je hier dan in de weggeefkast. Als je iemand blij kan maken, slaap je toch fijner?”

Het Annahuis biedt veel. Beide vrouwen maken of maakten van alles gebruik. De inloop, de Ateliermiddagen of de gezamenlijke maaltijden. Nannie zegt: “Leuke bezigheden! Zo leer je elkaar kennen en waarderen. Voor mij betekenen die contacten veel. Ik word hier gezien en ben daardoor zekerder geworden.”

Beroepskrachten en twee vrijwillig medewerksters verblijfsrecht zijn beschikbaar om bezoekers individueel te begeleiden en te ondersteunen. Bij een ingewikkelde vraag volgen we mensen intensief en steunen hen in hun gang langs loketten en instanties. Het Annahuis vormt zo een vangnet voor mensen die anders uit beeld zouden verdwijnen. We werken nauw samen met andere hulpverlenende instanties in Breda.

Vragen rondom verblijfsrecht

Het Annahuis biedt juridische en maatschappelijke begeleiding aan mensen met en zonder verblijfsvergunning. Mensen met een verblijfsvergunning kunnen terecht voor het verkrijgen van een andere vergunning of een verlenging, bij problemen naar aanleiding van de intrekking van een vergunning, naturalisatie en meer. Mensen zonder een verblijfsvergunning kunnen ondersteuning krijgen bij het aanvragen van een vergunning of het regelen van medische zorg, onderwijs en juridische bijstand van een advocaat. Het Annahuis denkt langdurig mee, op alle nodige terreinen en ook in complexe zaken, en biedt persoonlijke aandacht en ondersteuning. 

Tai Chi 

Doe mee met de wekelijkse les in deze eeuwenoude Chinese bewegingskunst. Goed voor lichaam en geest! Je doet de oefeningen mee in je eigen tempo, eventueel zittend op een stoel, dus iedereen kan meedoen.
Dinsdag 10:30 tot 11:30u, bel even om te informeren of er nog plek is in de groep.

Activiteiten voor vrouwen in Tuinzigt

Kom naar de Nieuwe Meidoorn en ontmoet andere vrouwen uit andere culturen. Samen doen we aan handwerken, Nederlands leren, bewegen, naaien en kleding maken of repareren. We spreken met elkaar over gezondheid, voeding, geldzaken en opvoeding. Nu Werk aan de wijk is gestopt, proberen we als groep samen de dingen te organiseren. Alle vrouwen, ook die uit Haagpoort, Heuvel en Westeinde, zijn welkom!
Naaien, handwerken, bewegen, praten:
Maandag en Vrijdag 9:00u – 11:30u
Taalles:
Dinsdag en Donderdag 9:00u – 11:30u.
Wijkcentrum de Nieuwe Meidoorn, Meidoornstraat 115.

Ons adres:

Haagweg 3
4814 GA Breda

ANBI wit@2x

Openingstijden:

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag:
telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 16:00 uur.
Wil je langskomen, kom dan naar één van de
activiteiten of maak een afspraak.

Op vrijdag, zaterdag en zondag is er inloop
van stichting de Herberg

Bekijk ons privacybeleid

Je bereikt ons via:

Telefoon: (076) 5217964
E-mail: info@annahuis.nl

IBAN: NL79 INGB 0007 4088 16

Design: Colibri Creation / Realisatie: Your IT-Solutions / Project: iV3 innovatie