Drie ochtenden per week kun je naar de inloop van het Annahuis. Voor een praatje of een kop koffie. De krant ligt klaar, de computer staat aan. Je kunt telefoneren of een spel doen. Alles is gratis. Iedereen is welkom.

De gastvrouw of gastheer begroet je hartelijk. Want persoonlijk contact, daar gaat het om! Al 25 jaar. Nannie vertelt daar graag over. Samen met Nettie, met wie ze bij het Annahuis een goede band heeft. Beide dames wonen in de buurt.

Nannie zegt: “Ik kom vanaf het begin. Het was voor mij goed om onder de mensen te komen. Want ik durfde in die tijd niets. En al helemaal niet alleen.” Al gauw werd het Annahuis haar tweede thuis. Nannie: “Je moet hier niets, je mag jezelf zijn. Bij de gastvrouw vind je een luisterend oor. Ook onderling delen wij veel. Lief én leed. Maar ook spullen. Soms heb je thuis iets over. Dat zet je hier dan in de weggeefkast. Als je iemand blij kan maken, slaap je toch fijner?”

Het Annahuis biedt veel. Beide dames maken of maakten van alles gebruik. De inloop, de Ateliermiddagen of de gezamenlijke maaltijden. Nannie zegt: “Leuke bezigheden! Zo leer je elkaar kennen en waarderen. Voor mij betekenen die contacten veel. Ik word hier gezien en ben daardoor zekerder geworden.”

Nettie schildert graag. Ze zegt: “Ik dacht: ‘dat kan ik niet’. Bij het Atelier ontdekte ik dat het heel leuk is.” Nu schildert ze dolfijnen. Voor haar zoon. Met plezier denkt Nannie terug aan 2017. Toen kregen de schilderijen van het Atelier een tentoonstelling. In de bibliotheek in het centrum. De wethouder opende die en er was veel belangstelling. Nannie dacht toen: “Ik kom dan wel uit Tuinzicht, maar mooi dat mijn schilderij hier hangt! Zo trots was ik!”

Iedere maandag, dinsdag en donderdag is er van 09.30 tot 12.00 uur een inloop.

Adres: Haagweg 3. Waarom probeer je het niet een keer?

Foto: Jille Zuidema | Artikel: Désirée van der Valk voor het Stadsblad

Ons adres:

Haagweg 3
4814 GA Breda

ANBI wit@2x

Openingstijden:

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag:
telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 16:00 uur.
Wil je langskomen, kom dan naar één van de
activiteiten of maak een afspraak.

Vrijdag en zaterdag: stichting de Herberg

Bekijk ons privacybeleid

Je bereikt ons via:

Telefoon: (076) 5217964
E-mail: info@annahuis.nl

IBAN: NL79 INGB 0007 4088 16

Design: Colibri Creation / Realisatie: Your IT-Solutions / Project: iV3 innovatie