Ben jij een sfeermaker of juist een goede luisteraar? Word gastheer of gastvrouw op de inloop!

De organisatie

Het Annahuis is een laagdrempelige ontmoetingsplek in Breda. Veel van onze bezoekers hebben te maken met armoede of verslaving of hebben geen dak boven hun hoofd. Iedereen is bij ons welkom. Maandag-, dinsdag- en donderdagochtend is er inloop, waarbij mensen vrij binnen kunnen lopen voor ontmoeting, advies of gewoon een kop koffie. Per ochtend zien we ongeveer 10 tot 25 mensen. Op maandagmiddag en dinsdagavond wordt er samen gekookt en gegeten. Op donderdagmiddag tijdens het atelier is het mogelijk creatief aan de slag te gaan onder begeleiding van een kunstenaar. Bij vragen kunnen bezoekers terecht bij het team. We zijn bezig met de opstart van Zelf Regie Groepen, waarin mensen wekelijks met een vaste groep samenkomen en samen leren, sparen en ondernemen, om dromen waar te maken. Ook zijn we actief in de wijken Tuinzigt en Haagpoort, voor ontmoeting en ondersteuning. Ons doel is dat iedereen gezien wordt, tot zijn recht komt en er als mens mag zijn. Om dit mogelijk te maken hebben we ook veel contacten met andere organisaties zoals hulpverlening, kerken en kringloopwinkels. Voor ons bestaan zijn we afhankelijk van subsidies van de gemeente Breda, fondsen en particulieren.
Er werken 3 enthousiaste beroepskrachten, 15 betrokken vrijwilligers en een vrijwillig bestuur bij ons. We zijn op zoek naar een collega die op maandag- of dinsdagochtend op de inloop wil helpen.

De functie gastheer/gastvrouw

Als inloopmedewerker ben je op maandag- of dinsdagochtend van 9:00 uur tot 12:30 uur aanwezig. Je voorziet mensen van een kopje koffie en maakt een praatje. Daarnaast help je mee om een gezellige en fijne sfeer te creëren op de inloop. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met het team waar je intensief mee samenwerkt. We zijn op zoek naar twee typen gastheren/gastvrouwen:
x  een energieke en gezellige persoonlijkheid, die het leuk vindt om spelletjes te doen en gesprekken in een groep op gang te brengen
x  iemand die goed kan luisteren en geïnteresseerd is in het verhaal van de bezoekers, die vaak in een lastige situatie zitten en een luisterend oor zoeken
Herken jij je in één of beide typen? Meld je aan!

Wat bieden wij?

Je komt bij ons op een uitdagende en afwisselende plek terecht. Als gastheer/gastvrouw kom je in contact met veel verschillende mensen met bijzondere verhalen. Belangrijk is daarom dat je sterk in je schoenen staat. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding tijdens het vrijwilligerswerk. Er is veel persoonlijke aandacht en we zijn altijd benieuwd naar ideeën die jij hebt. Verder kom je terecht in een hecht team. De sfeer in huis is gezellig, informeel en soms een beetje chaotisch.
Eén keer in de maand is er op woensdagmiddag teamoverleg. Afwisselend besteden we deze tijd aan intervisie en aan het bespreken van ontwikkelingen binnen het Annahuis. Het teamoverleg biedt een mooie gelegenheid om ook de vrijwilligers van andere projecten te leren kennen. Het is fijn als je hier regelmatig bij aanwezig kunt zijn.
Vanuit het Annahuis worden soms trainingen aangeboden. Als vrijwilliger mag je bovendien gebruik maken van het uitgebreide trainingsaanbod van MOOIWERK Breda.

Geïnteresseerd?

Spreekt jou dit aan? Neem eens een kijkje op onze website, www.annahuis.nl, om meer te lezen over wie we zijn en wat we doen. Of loop gewoon een keertje binnen tijdens een inloopochtend, om de sfeer te proeven en kennis te maken! Direct contact opnemen kan verder via de site van MOOIWERK Breda of via info@annahuis.nl of tel 076 5217964.

Ons adres:

Haagweg 3
4814 GA Breda

ANBI wit@2x

Openingstijden:

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag:
van 09.30 tot 12.00 u (zonder afspraak)
van 13.30 tot 16.00 u (op afspraak)

Vrijdag en Zaterdag: stichting de Herberg

Bekijk ons privacybeleid

Je bereikt ons via:

Telefoon: (076) 5217964
E-mail: info@annahuis.nl

IBAN: NL79 INGB 0007 4088 16

Design: Colibri Creation / Realisatie: Your IT-Solutions / Project: iV3 innovatie